L’Ajuntament ha atés totes les al·legacions presentades pels veïns i residents del municipi a l’estudi del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenibilitat presentat el passat mes de desembre. Han sigut més de 30 les propostes presentades pels vilafamesins a aquest projecte, que es troba en període de redacció, les quals fan referència a 8 temàtiques diferents. L’equip de Govern s’ha reunit durant les darreres setmanes amb els veïns i veïnes del nucli antic i del eixample, amb l’objectiu de trobar una fórmula per a integrar les seues peticions al text definitiu del Pla de Mobilitat.

El regidor d’Urbanisme, Sergi Trilles, valora el fet d’haver obert un procés de participació a la ciutadania, fet inèdit, en un projecte que ha de fixar les bases per al futur”, al temps que vol incidir en “la valentia de l’equip de govern de voler solucionar aquest problema, ja endèmic al poble”.

El projecte recull les accions necessàries per a regular i millorar la circulació a la localitat, que en els darrers anys ha vist incrementada l’arribada de visitants i turistes a la població. Una de les qüestions que ha de resoldre el nou disseny és com conjugar la circulació amb les necessitats comercials, d’aparcament i de mobilitat de vianants al nucli antic. L’anàlisi de l’estudi i de les al·legacions presentades revela que una de les principals preocupacions és l’increment del turisme. El Pla contempla actuacions a diverses àrees del municipi com són el nucli antic, l’eixample i la circumval·lació.