L’antic Camp d’Aviació serà un dels elements principals de la primera jornada de les festes de Vilafamés. L’Ajuntament presentarà demà divendres un llibre i un llargmetratge documental sobre l’aeròdrom construït durant la guerra civil espanyola fruit del treball de recuperació i restauració realitzat durant dos anys per part d’un equip d’investigació.

El primer dels actes serà la presentació del llibre “El aeròdrom militar de Vilafamés 1938-1940”, que serà a càrrec dels autors Carlos Mallench Sanz, Blas Vicente Marco, José Francisco Albelda García i Josep Joan Miralles i que tindrà lloc a les 18 hores al saló de la Caixa Rural. En el llibre es realitza un recorregut històric sobre aquesta infraestructura aeronàutica i també sobre els treballs que es van portar a terme per a la seua recuperació i per a la seua posada en valor com a recurs històric.

La projecció del documental serà el punt central del acte de presentació de les festes que es celebrarà com és habitual a la plaça de la Font. Allí, el públic assistirà a l’estrena del llargmetratge documental “442. Camp d’Aviació de Vilafamés. Història d’un aeròdrom”, un treball exhaustiu i rigorós d’un projecte impulsat per Memòria Històrica, promogut per l’Ajuntament de Vilafamés i finançat per la Generalitat Valenciana.

Les instal·lacions construïdes durant la guerra civil espanyola van ser inaugurades el mes de febrer de 2018 després d’un llarg procés de recuperació. En la actualitat és l’únic espai de les seues característiques visitable a tota al Comunitat Valenciana i compta amb 11.000 metres quadrats de superfície i més de 200 metres de trinxeres visitables.