Deu membres del C.F Vilafamés, entre entrenadors i directiva, han participat en el curs de formació en l’ús de desfibril·ladors organitzat per l’Ajuntament de Vilafamés. L’objectiu d’aquest programa, segons explica el regidor d’Esports, Lluís Torlà, “es que els membres de l’entitat esportiva tinguen els coneixements necessaris a l’hora d’utilitzar aquest aparell que s’ha instal·lat al camp de futbol i es puguen previndre accidents cardiopulmonars en les competicions esportives”.

Durant el curs que s’ha impartit, els participants han rebut nocions sobre el protocol a seguir en els casos de parada cardíaca i també de reanimació pulmonar. Per a Torlà “és important que els membres del club puguen afrontar aquestes situacions d’emergència”. Els estudis confirmen que una utilització correcta dels desfibril·ladors en els 10 primers minuts poden arribar a reduir en taxes superiors al 90 % la mortalitat”.

Durant els últims 6 mesos l´Ajuntament de Vilafamés ha format prop de 40 veïns del municipi en l’ús del desfibril·ladors i tècniques de reanimació, així com en primer auxilis.