juego lucky jet
agropacifico.mx

Després de mesos d’espera, el passat dilluns 7 de maig, els quatre primers usuaris van inaugurar la Unitat de Respir Familiar de Vilafamés, ubicada a la planta superior de l’edifici de l’associació de Jubilats. Aquesta Unitat que ha obert l’Ajuntament té com a finalitat donar suport a les persones majors amb problemes de discapacitat física o en fase inicial de deteriorament cognitiu. A més de la millora de l’autonomia personal dels majors, també té com a objectiu conciliar la vida social i laboral dels familiars que cuiden a les persones discapacitades.

El regidor de Benestar Social i Igualtat, Longi Gil, explica que “des de l’Ajuntament es pretén oferir un servei d’atenció perquè les persones dependents es mantinguen actives” i, afegeix que, “per eixa raó procurem que la gent siga més feliç perquè també és una ajuda, un respir, per a les cuidadores i els cuidadors que es fan càrrec de les persones majors”. Les activitats dels usuaris de la Unitat estan ateses per una auxiliar de geriatria i se centren en jocs i exercicis per a estimular les capacitats físiques i intel·lectuals, amb la finalitat de retardar l’envelliment. Un altre objectiu és que les persones dependents fomenten les relacions socials entre ells i amb l’entorn on viuen habitualment.

L’Ajuntament ha signat un conveni amb la Diputació de Castelló per sostenir el servei i compartir les despeses de materials i de personal. L’auxiliar de geriatria que atén les persones majors està assessorada per una treballadora social i una psicòloga dels Serveis Socials de la Mancomunitat de la Plana Alta, a la qual pertany Vilafamés. Aquest servei comarcal, des de 2017, ha incrementat notablement el personal dels equips d’atenció, finançats totalment per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

La Unitat de Vilafamés estarà oberta cada dia laboral, de dilluns a divendres, en un horari de 9.30 a 13.30 h. De moment, i fins que queden cobertes les 12 places de la Unitat, està obert el període de presentació de sol·licituds a les oficines municipals per a les famílies que ho necessiten.