La localitat inicia avui la programació taurina amb el muntatge de cadafals i el primer dia de bous

El professor Òscar Ebro ofereix un concert a l’esglèsia de l’Assumpció com a clausura del XVIII Curs Internacional de Guitarra ‘Manuel Babiloni’

L’Ajuntament de Vilafamés ha invertit 8.000 euros en l’adequació i restauració de les barreres municipals que tanquen el recorregut dels actes taurins a la localitat, amb l’objectiu de augmentar la seguretat durant les festes d’agost, que avui dissabte han iniciat les exhibicions de bous per la vila. Una mesura que s’uneix a la incorporació, per primera vegada, de membres del cos de Protecció Civil als treballs de vigilància i control durant les activitats taurines, després que s’haja signat un conveni de col·laboració entre les dos entitats.

El regidor de festes, Sergi Trilles, considera “positives les dos mesures, les quals suposaran l’increment de la seguretat durant la celebració de les jornades de bous”, que precisament han començat avui a primer hora del matí amb el muntatge de cadafals per part de les diferents penyes, agrupacions i grups d’amics del municipi.

Els actes taurins han continuat amb l’entrada de bous i vaques a l’estil de la vila i la prova. Per la vesprada segueix la activitat taurina amb la desencaixonada del bou feréstec de nom ‘Príncipe’, de la ramaderia ‘Los Chospes’ de Robledo, d’Albacete, que serà embolat per la nit.

Fora dels actes taurins, una de les activitats musicals més importants de la setmana és el concert de clausura del Curs Internacional de Guitarra ‘Manuel Babiloni’, que realitza el professor i guitarrista Óscar Ebro, esta vesprada, a l’esglèsia de l’Assumpció. Ebro, deixeble de Babiloni, interpretarà un repertori que inclou obres de Francesc Tárrega i una peça del compositor d’Alcora Emili Mallol, que va dedicar a Manuel Babiloni, després d’assabentar-se de la seua mort l’any 2015.

Massiva participació a l’acte de presentació

La participació és una de les notes predominants durant l’inici de les festes d’agost, que anit van viure la presentació oficial amb la reproducció del documental ‘Sons de mas. Memòria d’un temps sense retorn’, dirigit per Joan Miquel Ahís, amb guió i text de Josep Joan Miralles i música de Marc Torner. Presentat per Carlos Torlà, l’acte es va celebrar a la plaça de la Font, on prop de 1.000 persones van veure l’audiovisual, que pretén recollir l’estil de vida i l’esforç de les persones que han viscut als masos del secà valencià i ser un homenatge a este estil de vida, perquè es reconega el valor patrimonial del mas i el seu entorn, tant material com immaterial.

La jornada de demà diumenge tindrà com a actes principals, la serenata del bou, a les 23.30 de la nit i el concert del grup valencià Egalité, a la plaça de la Tanca.