L’Ajuntament de Vilafamés ha interposat una denúncia contra el grup de persones que va interrompre el concert de la Banda de Música La Lira en el tradicional acte de la ‘Serenata del Bou’, durant les passades festes d’agost. L’alcalde de la localitat, Abel Ibáñez, argumenta com un dels motius de la denúncia que “no es pot tolerar que en una plaça en la qual hi ha prop de mil persones, entre ells menors d’edat, gaudint d’un acte purament cultural com ho és un concert musical, un grup de gent interrompa l’acte i provoque un desordre públic”.

L’alcalde recorda que els membres del col·lectiu antitaurí van interrompre l’acte mostrant un llençol amb el lema “Serenata de sang” i cridant “Ja n’hi ha prou de maltractament” o “Este és un acte de maltractament”, fet que va provocar la resposta dels espectadors del concert i “ va generar uns moments de tensió innecessaris”.

Ibáñez explica que l’acte que es va celebrar el passat 13 d’agost és el símbol d’una de les tradicions més arrelades i multitudinàries que se celebren a Vilafamés però, insisteix, “no es realitza cap maltractament a cap animal”. El primer edil assenyala que durant el transcurs del concert de la banda de música hi ha un peça de carn de vedella penjada, que es compra en la carnisseria, i que simbolitza l’antiga escena, quan després de matar al bou es penjava la carn per al seu assecat, com es cap a amb tots els animals, per a vendre la carn entre els veïns l’endemà”.

L’alcalde de Vilafamés ha explicat que ha deixat que transcorregueren les festes per a interposar aquesta denúncia, que en aquests moments està en procés de recerca. Així mateix, Ibáñez ha volgut recalcar que “l’Ajuntament té tot el suport de la banda de música i de molts veïns de la localitat”.