L’Ajuntament de Vilafamés ha establert el dispositiu de seguretat per a les Festes Patronals que s’iniciaran el pròxim dia 10 d’agost amb l’objectiu de garantir el normal desenvolupament de les activitats durant la setmana de festes en honor a la Mare de Déu de l’Assumpció. L’operatiu tindrà en moments puntuals més de deu efectius entre Guàrdia Civil, Policia Local, Policia Autonòmica, Protecció Civil i equips mèdics i suposarà la presència permanent dels efectius durant la celebració de les activitats taurines.

En aquest sentit, el regidor de Festes, Sergi Trilles, explica que des de l’equip de Govern “s’ha dissenyat un operatiu ampli per a cobrir la seguretat de tots els actes de les festes, i especialment la Serenata del Bou, amb l’objectiu que no es produïsquen els incidents de l’any passat”, en els quals un grup de persones van intentar interrompre el concert de la banda de música La Lira.

L’objectiu de l’Ajuntament és que les festes transcórreguen dins d’un ambient de tranquil·litat i diversió, per això ha volgut comptar, per segon any consecutiu amb el reforç del personal de Protecció Civil, que estaran presents en tots els actes. Aquest dispositiu de les forces de seguretat reforçarà el Voluntariat Violeta de Vilafamés (VVV), que s’ha creat des de la Regidoria d’Igualtat per a assistir a les possibles víctimes d’agressions sexistes durant les festes.

El dispositiu de seguretat es va establir en una reunió convocada per l’alcalde i responsable de Seguretat, Abel Ibáñez, en coordinació amb el responsable del àrea de Festes, Sergi Trilles i en la qual van estar presents membres de la Guàrdia Civil i Policia Local, i el regidor d’Igualtat, Longi Gil. L’alcalde ha assegurat que “estem treballant per a que el veïnat i els visitants gaudisquen d’unes festes amb alegria i amb seguretat”.