L’alcalde de Vilafamés, Abel Ibáñez, el regidor Pablo Juan i representants veïnals de la zona afectada per la nova línia de Molt Alta Tensió (MAT) que Red Eléctrica Española vol realitzar des d’Almassora fins a Morella s’han reunit aquesta setmana amb directius de la Conselleria de Medi Ambient per revisar el traçat del projecte.

A la trobada celebrada a València han assistit Julià Álvaro, Secretari Autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic de la Generalitat Valenciana, juntament amb el Director General del Medi Natural, Antonio Marzo, i la subdirectora d’Avaluació Ambiental, Salomé Arnal.

Ajuntament i veïns, en principi contraris a la nova línia, defensen un traçat que no afecte a alguns habitatges disseminats del terme municipal de Vilafamés, i han aportat documentació annexa perquè la Conselleria l’adjunte a l’informe ambiental que ha d’enviar al Ministeri.

En la documentació presentada estan tots els acords de ple presos a l’ajuntament, així com el traçat alternatiu que van acordar amb Red Eléctrica Española.

“Des de la Conselleria es van comprometre a recolzar-nos en la reivindicació, ja que no hi ha afeccions ambientals afegides”, ha indicat l’alcalde.

Des de l’Ajuntament de Vilafamés esperen que Red Eléctrica Española “complisca amb l’acord que existeix entre l’empresa i el consistori i, d’anar endavant el projecte, respecten el traçat més apartat de la població”.

Perquè la Conselleria es pronuncie favorablement, Red Eléctrica Española haurà de contemplar en el projecte el desmantellament del vell traçat. “En cas de no ser així, el pronunciament de Medi Ambient serà absolutament desfavorable”, recorden des de l’Ajuntament de Vilafamés.