La IX edició de les “Jornades de Treball amb Torn”, celebrades a Vilafamés han tingut un rècord de participació. Més de 100 artesans i especialistes, arribats de diferents punts d’Espanya i també de l’estranger, s’han reunit a la localitat de la Plana Alta en una trobada en la qual han pogut aprendre i intercanviar les diferents tècniques de treball que utilitzen.

En aquesta edició, organitzada per l’Asociación Cultural de Torneros de Castellón (Atorcas), han participat dos torners de gran prestigi com són el francés Yann Marot i el gallec Lolo Castro, que han realitzat una sèrie de demostracions davant del públic assistent, de com treballar la fusta amb el torn. El president del col·lectiu organitzador, Sergio Gasulla, ha explicat que el més interessant de les exhibicions ha sigut que “han treballat amb eines i tècniques antigues que són poc conegudes”.

Al mateix temps, Gasulla ha assenyalat que “el fet de disposar de més espai -les jornades s’han celebrat al pavelló municipal- ha afavorit l’arribada de més participants i visitants, els quals han quedat sorpresos per la diversitat de peces que es poden fer amb el torn”. Segons explica el president d’Atorcas “per l’exposició de peces tornejades i per les exhibicions han passat més de 250 persones, prou més que a les edicions anteriors”. L’afluència de persones en la present edició converteix aquesta cita en un referent internacional.