Les ‘Jornades de Treball amb Torn’ han tornat a omplir Vilafamés d’artesans que aprenen i intercanvien tècniques de treball per a crear les peces més insòlites. En aquesta VIII edició han participat dos torners de prestigi internacional, Romuald Clemenceau (França) i Adrian Pena (Espanya) que han impartit classes i han realitzat demostracions als assistents. La trobada ha estat organitzada per l’associació Astorcas que agrupa els aficionats de les comarques de Castelló.

El president d’Astrocas, Sergio Gasulla, ha convidat a les persones que treballen amb el torn a sa casa a inscriure’s en l’associació amb la finalitat de fer més visible aquesta activitat tan creativa. A la sala Quatre Cantons s’ha exposat una àmplia mostra de peces originals elaborades pels torners participants.

Durant les jornades s’ha portat a terme el concurs “Miguel López” de peces tornejades han estat guardonats Pedro Clavero (Terol) amb el primer premi, Reyes Argandoña (la Vall d’Uixó) amb el segon, mentre que el tercer ha sigut per a Quique Prades (Rossell). El regidor de Cultura, Longi Gil, va convidar al públic assistent a visitar el conjunt històric de Vilafamés i el Museu d’Art Contemporani, “un nucli declarat bé d’interés cultural i un dels primers museus d’art contemporani d’Espanya”. L’afluència de persones d’enguany ha estat superior a la d’edicions anteriors, fet que ha portat a la cita vilafamesina a convertir-se en un referent internacional entre aficionats que treballen amb el torn.