Vilafamés enceta demà les seues festes patronals en honor a la Mare de Déu de l’Assumpció amb una mascletada a càrrec de la pirotècnica Tomás de Benicarló, que serà el punt de partida d’una setmana plena d’activitats taurines, musicals i infantils i que finalitzarà el diumenge 19.

L’acte principal de la primera jornada serà la proclamació de la reina de les festes, Idoia Bernat, que, acompanyada per la seua Cort d’honor, Anna Valls Verdoy, Cristina Bou Trilles, Balma Rico Trilles i Diana María Vico Casanova, prendrà el relleu de Neus Trilles, en un acte que presentaran Carmen Andrada i Martí Llorens i que tindrà com a mantenidora a Rosa Agost Canós.

Un dels principals atractius de la setmana de festes és el cartell taurí, el més important dels darrers anys i un dels de major nivell de la comarca. Enguany es torejaran sis bous feréstecs, dos més que l’any passat i hi hauran cinc jornades amb concurs de ramaderies, on es podran vore algunes dels millors ramats de la actualitat, arribats des de les comarques de Castelló, de la província de València i també de Tarragona.

Tambe el cartell musical és un dels més importants dels darrers anys, segons explica el regidor de Festes, Sergi Trilles, qui ha explicat que “s’ha ampliat la inversió en orquestres, buscant alguns dels millors grups musicals del moment”, com ‘Diamante el Show del Calvo’, ‘Nueva Alaska’ o la ‘Kinky Band’.

Durant la setmana de festes patronals també hi haurà lloc per a les activitats infantils, circ i espectacles com ‘Hollywood, el musical’, a més pirotècnia de nivell. En total, més de 70 actes programats per a que puga gaudir tot tipus de públic.