L’Ajuntament de Vilafamés ha donat llum verda a la nova ordenança urbanística, després de diversos mesos de treball, amb l’objectiu d’adaptar-la a la legislació vigent a nivell autonòmic, segons explica el regidor d’Urbanisme, Sergi Trilles, “ja que l’anterior estava ja un poc desfasada”, assegura.

El nou text normatiu té com una de les principals novetats l’agilització dels tràmits burocràtics a l’hora de concedir llicència d’obres per part de l’Ajuntament, ja siguen menor o majors, assenyala Trilles. Respecte a les primeres, el regidor explica que el nou marc normatiu ofereix la possibilitat de iniciar els treballs d’una manera més ràpida, perquè el demandant d’aquest tipus d’obres només tindrà com a requisit previ per a començar a treballar, presentar una declaració de responsabilitat signada per l’obrer.

En aquest sentit, Trilles recorda que “aquest pas no implica l’eliminació d’un procediment per a, posteriorment, concedir la llicencia d’obres, però suposa un avanç a l’hora de poder iniciar i finalitzar els treballs, ja que de vegades, els terminis s’allargaven massa degut als tràmits burocràtics”.

Un altra novetat que suposa l’aprovació d’aquesta nova ordenança és que la concessió de les llicències d’obres majors ja no estaran vinculades a la presentació de la declaració d’impacte ambiental i amb això s’agilitzaran els passos del procediment de concessió.