La banda de música la Lira i la Rondalla Clàssica l’Ullastrar, integrades a l’Associació Cultural La Roca, han celebrat aquest cap de setmana la festivitat de Santa Cecilia, patrona de la música amb una sèrie d’activitats entre les que ha destacat el concert en el qual han participar les dues agrupacions musicals. El concert forma part dels actes de commemoració del 600 aniversari de la Generalitat Valenciana, amb el lema “Al voltant de la música, l’esperit d’un poble”.

El concert d’enguany, al pavelló municipal, va tindre dos novetats que cal ressaltar. Una, l’estrena del nou escenari escalonat, adquirit per l’Ajuntament, i amb cabuda suficient per a una banda que no para de créixer. L’altra, la rifa de dues “fila 0”, que va fer possible que dos espectadors escoltaren el concert asseguts al costat dels músics, un punt de vista que va emocionar a les persones agraciades.

La primera part del concert va ser a càrrec de la Rondalla Clàssica l’Ullastrar, que enguany complix 35 anys. El grup es va fundar l’any 1983 dintre les l’associació cultural Eixarment, primer amb l’aspiració de recuperar els balls tradicionals de Vilafamés i després com a rondalla clàssica. Uns anys més tard, l’Eixarment es va integrar dins de l’associació la Roca i va aportar la rondalla que, des d’aleshores, ha dirigit el mestre Tomàs Fabregat. La rondalla va interpretar peces clàssiques de sarsuela i pasdobles, entre els que va destacar “L’Ullastrar”, compost per Manuel Bernat, precisament, amb motiu del 35 aniversari de la creació d’aquesta agrupació de plectre.

En la segona part del concert, la banda de música La Lira va crear un marcat ambient oriental de la mà del seu director, Isaac González, amb ‘Meravelles d’Orient’. En primer lloc va interpretar el pasdoble ‘Fina Blasco’, del músic valencià Rafael Talens. Després va continuar amb les peces ‘Abu Simbel’ i ‘Taj Mahal’, que van agradar molt al públic assistent. L’Associació Cultural La Roca va finalitzar les celebracions de Santa Cecilia amb una cercavila i una missa, i un dinar de germanor.