La localitat de Vilafamés inaugurarà el pròxim divendres la seua cita gastronòmica anual, que arriba enguany a la XV edició. Unes jornades que volen reforçar el valor dels productes i les iniciatives de les comarques de Castelló, els quals serán protagonistes durant els tres dies en que estarà oberta aquesta fira culinària amb la presentació de menús especials per part dels restaurants de la localitat i amb una completa programació a la carpa que estarà ubicada a la plaça de la Font.

Un dels actes més esperats és la tradicional elaboració de l’olleta de Vilafamés, per part de l’Associació de Mestresses de Casa, que tindrà lloc a partir de les 12 del migdia del dissabte i que finalitzarà en una degustació per als presents. Eixe mateix dia, però ja per la vesprada, tindrà lloc el tast del cava Magnanimus, del Celler Mayo García, el qual ha tingut una gran acceptació.

La resta de tastos tindran lloc en la jornada inaugural, és a dir divendres per la vesprada. En primer lloc, els visitants i veïns podran tastar l’oli i els patés de la Oleícola Penyagolosa Cooperativa Comarcal, una entitat amb més de 400 socis, en un tast a càrrec de Eduardo Albert Ernesto. Més tard, el tast el realitzarà Jesús Troncho, gerent de Castelló Beer Factory, empresa que elabora cerveses amb segell de Castelló i que valora, per damunt de tot, la qualitat dels seus productes.

Durant el cap de setmana també està prevista la presentació de la nova pàgina web sobre gastronomia, anomenada ‘Terragolosa’, i que impulsada per Comunica+ tractarà sobre producte local i de qualitat.

Precisament, la qualitat i la proximitat seran la bandera dels tres xefs que faran una demostració gastronòmica a Vilafamés, Raúl Resino, Nicolás Barrera (Pou de Beca) i Modesto Fabregat (Arbequina).