Tradició, història, música, gastronomia, tot envoltat d’un alta participació i implicació per part dels veïns i veïnes de la Basseta. Vora 400 persones han gaudit durant el cap de setmana d’una amplia programació d’activitats per a celebrar la festivitat de Sant Antoni que es va iniciar el divendres amb la benedicció dels rotllos i amb la tradicional volta de la processó pels carrers d’aquest nucli poblacional de Vilafamés, i que va comptar amb la participació de 16 cavallistes i també dels membres de la corporació municipal. Una primera jornada que va finalitzar amb el repartiment dels rotllos a tots els presents i la projecció del documental ‘Sons de mas’, documental realitzat per Joan Miquel Ahís, amb guió de Josep Miralles i música de Marc Torner, i que va fer aflorar el sentiment de nostàlgia a molts dels presents.

Més activa va ser la jornada de dissabte, on la gastronomia i la música van ser les protagonistes. Un dinar de tombet i el sopar de pa i porta va reunir a un bon grapat de veïns i algun que altre visitant, que van vore amenitzat el dia pel so de la disco mòbil The End, dins del ‘tardeo bassetero’. Tampoc van faltar les activitats infantils, que van reunir als xiquets i xiquetes al voltant del joc tradicional del bota-bota.

La jornada d’avui s’ha tancat amb un “bureo” a càrrec de la rondalla de Vistabella i un dinar per als socis i col·laboradors del Sant Antoni de la Basseta, celebració amb la qual es tanca el cicle que va iniciar la Bassa de les Oronetes el mes de gener. Des de l’Ajuntament es vol agrair l’esforç i el treball de l’Associació Sant Antoni de la Basseta per a portar a terme el programa festiu.