Distintivo del pase vecino

A partir de l’1 de setembre entraran en vigor les restriccions del pla de mobilitat per a vehicles pel nucli històric artístic de Vilafamés. L’Ajuntament de Vilafamés ha expedit per a persones que resideixen habitualment a la localitat, així com passis temporals per a professionals les tasques dels quals s’hagen de realitzar al nucli antic. Durant el mes de setembre no s’executaran les sancions previstes, però s’avisarà de l’entrada imminent de les normes i restriccions.

Les tasques de vigilància les exercirà, ara com ara, la Policia Local de manera manual al llarg dels set dies de la setmana durant tot l’any. El consistori ha redactat el projecte mitjançant el qual s’instal·laran càmeres de videovigilància als accessos al nucli urbà, per la qual cosa la inspecció es realitzarà de forma automàtica mitjançant aquest sistema. En els propers mesos, després de la posterior licitació, s’executarà l’actuació, que ja té una partida econòmica dedicada al pressupost anual.

El pla de mobilitat és una reivindicació històrica i una necessitat per garantir la fluïdesa de trànsit i la seguretat dels vianants a la part més turística de Vilafamés. Amb la posada en marxa de les restriccions s’aconseguirà descongestionar de trànsit el nucli antic, i tant el veïnat com els visitants es beneficiaran dels seus avantatges.