Els cinc membres de l’equip de govern de Vilafamés han exposat al públic assistent a l’Assemblea Oberta la gestió municipal dels primers 27 mesos de mandat al front de l’Ajuntament de la localitat. Una convocatòria de participació ciutadana que l’anomenat Pacte del Batle, format per PSPV-PSOE i Triem Vilafamés-Compromís, tenia pendent i que finalment s’ha dut a terme.

L’alcalde del municipi, Abel Ibáñez, i els quatre regidors, Pablo Juan, Sergi Trilles, Longi Gil i Lluís Torlà han valorat molt positivament l’experiència i han anunciat que pròximament convocaran diferents reunions monogràfiques amb els veïns. En concret en seran tres, una sobre la situació actual de la urbanització la Foia; un altra sobre el Pla Especial que regularà l’urbanisme del nucli històric declarat com a Bé d’Interés Cultural; i una tercera convocatòria, en la que s’exposarà el Pla de Mobilitat que ordenarà la circulació de vehicles per la zona urbana.

En l’assemblea han participat una quarantena de veïns i veïnes del poble que han preguntat sobre temes relacionats, principalment, amb l’urbanisme, el tipus de turisme que es vol per a Vilafamés, el medi ambient i la necessitat de continuar amb este tipus de reunions participatives amb continguts més delimitats i amb major freqüència. Els assistents han donat mostres de satisfacció per la quantitat d’informació que se’ls ha oferit en l’assemblea i per l’oportunitat de preguntar a l’equip que governa el municipi.