Els mestres del CEIP Sant Miquel, l’alcalde de Vilafamés, Abel Ibáñez i els regidors d’Urbanisme, Sergi Trilles, i d’Educació, Pablo Juan Verdoy, es van reunir amb conseller d’Educació i Cultura, Vicent Marzà, per a mostrar-li les diferents accions que s’han portat a terme al centre educatiu durant els últims quatre anys. Durant la visita al col·legi, el conseller va comprovar de primera mà la transformació del centre, que l’ha convertit en una escola més còmoda i atractiva per a alumnes, mestres, pares i mares.

Entre les novetats més interessants, s’ha de dir que el col·legi de Vilafamés va estrenar l’aula de 2 anys fa un parell de cursos, amb 18 alumnes atesos per una mestra i una educadora, i també s’han incorporat les beques de menjador i de transport per als alumnes. Des del principi, el centre està gestionant amb normalitat el programa de Xarxa Llibres, que no sols estalvia diners a les famílies sinó que introdueix en l’educació el valor de la reutilització dels materials escolars.

Pel que respecta a les obres de reforma i manteniment que s’han realitzat, s’ha de destacar la renovació de la teulada, del pati de Infantil i del pati de Primària i la creació de la nova aula de 2 anys, la biblioteca i els banys adaptats. Al mateix temps, s’ha reparat la tanca exterior i s’ha tornat a pintar tot el centre. Segons el regidor d’Educació Pablo Juan, “tot el que s’ha fet a l’escola durant aquest mandat per part de l’Ajuntament i amb el suport de la Conselleria d’Educació, fa que el nombre de xiquets hi haja augmentat i que es practique una educació més acollidora i segura, cosa que no era prioritari en les legislatures anteriors”.