Els alumnes del col·legi Sant Miquel de Vilafamés han celebrat el Dia Internacional del Medi Ambient amb una campanya de recollida de plàstics, llaunes i vidre al voltant de l’escola, i que després han dipositat als contenidors de reciclatge corresponents.

L’acumulació de plàstics és un problema mediambiental i de salut que preocupa als xiquets i xiquetes de Vilafamés, i que l’alumnat ha plasmat en una sèrie d’activitats com el disseny de còmics que parlen de la conveniència de reduir, reutilitzar i reciclar els plàstics. A més a més, els escolars han comunicat, a través de l’aplicació del mòbil, la incidència de brutícia a l’Ajuntament; han demanat al supermercat del poble la utilització de plàstics biodegradables; i han portat a terme una campanya per a promocionar l’ús de les bosses reutilitzables.

“És pel nostre futur”, han afirmat els alumnes, que expliquen que “la nostra societat utilitza plàstic pràcticament per a tot i només es recicla una mínima part, la resta acaba escampada pels carrers i bancals del poble”.