Música i Arqueologia, dos dels elements culturals més representatius de Vilafamés van ser ahir protagonistes de la programació de la Setmana Cultural. D’una banda, el alumnes més destacats del Curs Internacional de Guitarra “Manuel Babiloni”, que enguany compleix XX edicions, van oferir una audició a l’esglèsia de l’Assumpció, en la qual van demostrar la seua vàlua com a concertistes i les seues habilitats musicals adquirides durant el curs.

Un certamen en el qual enguany participen alumnes procedents del Japó, Lisboa, Navarra, Barcelona, Madrid, Vila-real i Castelló, i que és considerat com un dels de més tradició del panorama actual. Els músics elegits van actuar com a solistes interpretant una peça musical cadascun, entre les que es trobaven “Milonga” de J. Buscaglia; “Rosita” i la “Danza Mora” de Francesc Tárrega; “Suite Valenciana” de V. Asencio o “El Testament d’Amèlia” de M. Llobet. A la darrera part de l’acte, tots junts van actuar com a conjunt atarres, interpretant la peça “El campesino alegre” de R. Shumann. El curs finalitzarà aquest pròxim dissabte amb el concert de clausura a càrrec del guitarrista Óscar Ebro, professor del curs.

D’altra banda, l’altre punt d’encontre durant la jornada d’ahir va ser la Cova del Tossal de la Font, un espai arqueològic de gran valor en el qual es van descobrir a la dècada dels anys 80 les restes Neandertals més importants arreu del territori, les quals demostren que fa 90.000 anys, aquests avantpassats vivien a l’actual Vilafamés. Vora 80 persones van participar ahir d’un recorregut pels dos quilòmetres d’aquesta cavitat que és considerada una de les més importants per part dels arqueòlegs, degut a les restes prehistòriques que s’han trobat durant les diferents campanyes d’excavació al jaciment.