L’alta participació i afluència de visitants ha sigut la nota predominant en el segon dia de les Jornades Gastronòmiques de Vilafamés, que ha tingut com a nota destacada la participació de Raúl Resino, ‘Estrella Michelin’ 2017 i 2018, ‘Sol’ Repsol i millor cuiner d’Espanya 2016. El cuiner que regenta un restaurant a Benicarló ha explicat al públic assistent la seua filosofia culinària i la seua identitat, a més de posar en valor “la riquesa i l’ampli ventall de productes que hi ha a la província de Castelló, tant a l’horta, com al mar i a l’interior”.

Resino, que ha fet una demostració de cuina marinera, ho té clar i assenyala que “el producte és la nostra identitat, sense disfressar-lo” i en eixe sentit, ha dit que “la seua cuina és nutreix, bàsicament, de la matèria prima que troba a la llotja de Benicarló cada temporada, per això treballem a la carta”. El xef explica que les seues receptes es basen “en productes de la mar com el peix i el marisc, perquè estic a la vora de la mar, si estiguera a l’interior treballaria altres productes”.

Al respecte, Resino diu que fa cuina “amb productes poc coneguts i humils, com per exemple el peix aranya, el peix rata, el gatet de mar o mussola, i sempre amb una aposta decidida per la gastronomia de la zona, que és la cuina de barco, dels mariners d’abans, que es feia a base d’arrossejats, polps i cigrons o all i pebre, per exemple, sempre amb versions actualitzades a la nostra manera de cuinar”.

 

La jornada també ha tingut un dels seus moments més esperats amb la elaboració i degustació de la tradicional ‘olleta de Vilafamés’, acte que han realitzat l’Associació de Mestresses de Casa. Centenars de vilafamesins i visitants s’han apropat a la carpa ubicada a la plaça de la Font per tastar el plat típic de la localitat, després d’haver gaudit d’una ‘batucada’ organitzada per l’Associació El Rinconet.

 

Per la vesprada ha tingut lloc la presentació de la nova web gastronòmica ‘Terragolosa’. La iniciativa, impulsada per Comunica+, naix amb l’objectiu d’omplir un espai gastronòmic poc representat: el compromès amb la societat i l’entorn. La idea de la nova ferramenta, “és defensar un tipus de cultura gastronòmica, que siga èticament responsable, propera i elaborada amb gust pel producte”, segons els responsables del projecte.

Per a tancar la jornada, va tindre lloc el tast del cava Magnanimus, a càrrec de Gabriel Mayo García, propietari del celler Mayo García, i que va tindre una gran acceptació per part del públic present.

Demà tindrà lloc la jornada de clausura amb dos activitats centrals, com és la elaboració postres típics pe part de l’Associació de Mestresses de Casa i la demostració culinària “Les llegums locals i plats de festa”, a càrrec de Nicolás Barrera del restaurant Pou de Beca.