El Museu d’Art Contemporani de Vilafamés (MACVAC) ha sigut protagonista d’una de les jornades del curs d’Estiu de la Universitat Jaume I “Permeables. Educació art i entorn”, que ha tingut lloc durant aquesta setmana amb l’objectiu de generar rutes entre la educació artística i la diversitat de contextos en què es pot donar, a més de gestar processos que fomenten l’aprenentatge a través de la pràctica artística.

El programa va començar amb la conferència “Promoure l’educació artística des de museus i centres de cultura”, a càrrec de Gemma Gil, educadora de museus i membre d’AVALEM (Educadors de Museus de la Comunitat Valenciana). Després d’un actiu debat va tindre lloc una taula redona, titulada “Dinamitzar un poble i encoratjar la cultura: el Festival de les Arts de Vilanova d’Alcolea (FAVA365)”, amb la presència del col·lectiu veïnal del FAVA365, que està coordinat per Esther Pastor.

La jornada va finalitzar amb dos activitats didàctiques i pràctiques al MACVAC. La primera va ser una activitat que pretén arribar a l’aprenentatge a través del joc i que ha estat organitzada per l’equip de Didàctica del Museu de Vilafamés, que integren Mónica Fornals, María Amparo Calduch i Joan Feliu. La darrera activitat de la jornada va ser una ‘Room Escape’ a les sales del MACVAC.

Els veïns i residents de Vilafamés participants en este curs d’estiu ho han fet de forma gratuïta gràcies a les beques atorgades pel MACVAC i financiades per l’Ajuntament de Vilafamés.