– Els carrers Botera, Almacén i la Placeta dels Dolors del carrer Paseo estaran en obres durant les pròximes setmanes

El dilluns van començar les obres mitjançant les quals es renovaran totalment els subministraments i infraestructures dels carrers Botera, Almacén i la Placeta dels Dolors del carrer Paseo. El primer carrer sobre el qual s’ha actuat és Almacén. Així doncs, les tres vies estan integrades en el nucli antic de Vilafamés, considerat Bé d’Interés Cultural. Amb aquesta nova actuació es millorarà la xarxa de proveïment d’aigua potable i sanejament d’aigües, s’instal·laran rajoles noves i es renovarà la instal·lació elèctrica i telefònica a la qual tenen accés els domicilis. El pressupost de l’obra supera els 250.000 euros.

El projecte compta amb l’aprovació de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana, necessària en estar en ple centre històric, i segueix les indicacions del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). El consistori demana precaució a l’hora d’accedir a aquests carrers per a protegir la integritat tant del veïnat com dels treballadors que allí operen.

Així, en els plans d’actuació es comprenen les actuacions necessàries per a la reurbanització futura dels carrers. Prop de la Plaça dels Dolors, en un tram del carrer Paseo, s’està realitzant la construcció d’un aparcament veïnal que donarà plaça a 21 vehicles. Els trams per on s’efectuen les obres es decoraran amb llambordes, d’acord amb la resta de carrers del barri antic.