L’equip de govern fa balanç de les festes patronals Vilafamés 2015.

Una vegada acabades les Festes Patronals de 2015 cal que fem balanç de les coses que ens han resultat satisfactòries, per les quals, l’equip de govern municipal vol felicitar a cadascun dels membres de la comissió de festes i a la reina, Neus Trilles, i les seues dames. Però també cal esmentar aquelles que s’han de millorar per anys vinents.

Hem de destacar l’alta participació de públic, no sols als bous, als balls d’orquestra i a la mateixa Serenata al bou, sinó també a altres actes que en principi són més minoritaris com el concert de rondalla, el teatre, les activitats i espectacles infantils, les exposicions, l’exhibició de cavalls, la presentació dels equips de futbol o el tir al colom. Pel que fa als horaris, la comissió de festes ha anat marcant els temps del programa de manera que, en general, tots els actes han començat amb puntualitat, cosa que els assistents han agraït expressament.

La pluja va fer que en el primer acte, Wences Rambla, el mantenidor, no poguera exposar tot el discurs que amb tanta cura i dedicació va preparar. El text mereix ser divulgat perquè tot el veïnat puga gaudir-lo i, en este sentit, l’equip de govern municipal ens compromet a publicar-lo pròximament. L’amenaça de pluja (que després no es va produir) va fer també que la nit de les disfresses es traslladara al poliesportiu de manera ràpida, tothom va tindre taula i cadira, sense cap altre incident.

Les activitats taurines s’han desenvolupat de manera prou satisfactòria i amb la participació massiva de públic com és habitual. Només cal esmentar una petita incidència, quan un jove va ser tocat per un bou a la barrera dels fadrins que li va produir una rascanyada de caràcter lleu.

Pel que fa a les provocacions al voltant del bou corregut i la serenata que han aparegut a les xarxes socials, l’Ajuntament no entraràen el joc de respondre però ha denunciat i eliminat del compte propi aquells comentaris que resulten insultants. A més a més, es reserva el dret a emprendre accions legals contra les persones i col·lectius que més enllà de la llibertat d’expressió ataquen, insulten, calumnien i posen en dubte la dignitat del nostre poble.

Per a les pròximes festes, tenint en compte la massificació de la població de la vila, hem de millorar la recollida nocturna d’escombraries que es veu dificultada per l’estacionament de cotxes que impossibiliten l’accés dels camions als contenidors. Buscarem solucions amb l’empresa concessionària perquè no quede cap dels contenidors sense recollir.

La rendició de comptes de les festes, dins de la línia de transparència que l’actual equip de govern s’ha proposat, es faran públics pròximament perquè els veïns i contribuents de Vilafamés coneguen definitivament on van a parar els diners que l’Ajuntament recapte.

Per al pròxim any ens comprometem a millorar la gestió de les nostres festes i millorar també l’oferta i qualitat dels actes que cada any ens convoquen al voltant de cadafals, taules i baranetes amb converses i complicitats que reforcen els nostres vincles com a poble. L’any que ve, més.

There are no comments yet.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).