El Museu d’Art Contemporani “Vicente Aguilera Cerni” de Vilafamés (MACVAC) ofereix, fins al 3 de març de 2019, l’exposició “Vis-a-vis. El disseny visita l’art”, en la qual es pot gaudir de 29 peces de dissenyadors valencians que mantindran un diàleg amb altres tantes obres d’art de la col·lecció permanent del museu. Una exposició que convida a l’espectador a descobrir la connexió entre les peces emparellades, una relació de formes, de colors, de tema o d’idea. Les peces de disseny industrial les aporta La Exprimidora, associació de dissenyadors i creatius de Castelló, que també han comissariat l’original mostra de Vilafamés.

Rosalia Torrent, directora del Museu, en relació a la idea de l’exposició, ha manifestat que “Des dels inicis, art i disseny han compartit espais comuns, tenint la creativitat com a principal punt de contacte”. I ha afegit que “analitzar les confluències dels respectius territoris de l’art i del disseny industrial ens farà reflexionar, sense dubte, sobre les dues praxis”.

Per la seua banda, el que pretén La Exprimidora amb aquesta exposició és “difondre l’extensa tasca realitzada per professionals del disseny i de les empreses valencianes durant les darreres dècades, en les quals han posat de manifest l’aportació a la modernització i desenvolupament del país”.

En la inauguració va estar present també José L. Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana, i Longi Gil, regidor de Cultura i Patrimoni de Vilafamés, que va manifestar que “ens hem de congratular perquè la Generalitat Valenciana, després d’una dècada d’absentisme, haja tornat a formar part de les institucions que donen suport al Museu de Vilafamés, al costat de la Diputació i de l’Ajuntament, amb una aportació anual de la Conselleria de Cultura de 60.000 euros que ajudaran a reforçar la tasca cultural que porta a terme l’equip de Rosalia Torrent”. El regidor va anunciar també que l’Ajuntament de Vilafamés en el ple ordinari de novembre va aprovar un annex amb el pressupost de 2019 per al Museu, com a organisme autònom local, d’uns 211.000 euros.