Alberto Torner Medall, Carlos Lliberos Edo i Juanjo García Puchol són tres amics de Vilafamés que es van proposar un repte solidari d’excepció: recaptar diners a favor de la recerca contra el càncer. Els amics ressalten que “som grans aficionats a les carreres de muntanya i sempre que podem participem en esdeveniments solidaris, però aquesta vegada volíem fer alguna cosa que fos un pas més enllà, que fos una cosa pensada, preparat i realitzat per nosaltres”.

La lluita contra el càncer va ser una elecció senzilla. “Des de fa un any veiem una gran implicació i lluita contra la COVID-19, però sembla com si altres malalties s’hagen deixat de costat o, almenys, hagen perdut visibilitat” ressalten els intrèpids corredors. “Tots nosaltres tenim amics o familiars que han lluitat o estan lluitant contra el càncer… en alguns casos, fins i tot han perdut aquesta lluita, per això volíem aportar el nostre granet de sorra, per petit que fos, a ajudar a investigar i millorar la possibilitat de supervivència i qualitat de vida de les persones afectades per qualsevol mena de càncer, sense importar la seua edat o condició”.

El meu Repte Contra el Càncer, de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, els ha donat aquesta oportunitat i fent el que més li agrada: carreres de muntanya. “Ens vam proposar una meta, 1.500 euros i hem aconseguit superar-la en més de 300 euros, no podem estar més contents i orgullosos per haver aconseguit 1.840 euros per a ajudar a investigar i millorar la vida de les persones” manifesten.

Alberto, Carlos i Juanjo van començar l’octubre de 2020 a buscar localitzacions on realitzar el repte. El Tallafoc d’Atzeneta del Maestrat va resultar ser el lloc ideal per a realitzar un “Half Everesting” per etapes i repeticions. “Aquest tipus de prova es base ascendir el desnivell positiu de mitjà Everest – 4.424 metres -. Nosaltres ho hem fet pujant i baixant del Tallafoc 29 vegades, la idea inicial eren 28, però finalment vam fer una més. Cada pujada eren 640 metres, amb 165 metres de pendent positiu i un 25% d’inclinació. Així, hem recorregut una mica més de 37 quilòmetres”. Una gesta que han aconseguit amb escreix “i una mica de cansament, però molta il·lusió”. La prova s’ha realitzat seguint totes les mesures de seguretat tant enfront de la COVID-19 com per a la seua salut. Per això, van col·locar un punt d’avituallament en la base del Tallafoc amb aigua i menjar. El total de la prova? 11 hores de carrera de muntanya per una bona causa.

“Volem agrair tot el suport i missatges d’ànim que hem rebut, la gran difusió que se li ha donat al repte i totes les aportacions per a donar suport a la recerca contra el càncer; així com la col·laboració de l’empresa Nutrinovex, que ens ha ajudat amb material, suplements vitamínics durant la prova i patrocini” conclouen emocionats Juanjo, Carlos i Alberto.