Batuda de porc senglar

El dissabte 24/02/2024 l’Associació de Caçador San Huberto farà una batuda per la zona de reserva que serà de la Bassa de les Oronetes, la Font de la Penella i pel Pou de Ximondana. Al pas del GR33

Fotos georeferenciades amb SGA@pp

La OCA «El Maestrat» de Vall d’Alba realitza curs de formació per a la realització de fotos georeferenciades per a la justificació del compliment de les línies d’ajuda de la PAC, que en algunes ocasions són obligatòries.

La formació és gratuïta i dirigida a agricultors/es, tècnics/ques, entitats col·laboradores, etc.

COM I QUAN FER FOTOS GEOREFERENCIADES AMB SGA@pp?

SUPORT TÈCNIC I FORMACIÓ
Tots els dimarts de l’1 de febrer a l’1 de març de 2024
Horari: d’11.00 a 12.00 en OCA “El Maestrat” (Plaza Iglesia 11, Vall d’Alba) i O.T. TORREBLANCA (C/ Alcalde Paris 8, Torreblanca)
La nova PAC t’obligarà a fer fotos georeferenciades per a justificar el compliment de les diferents línies d’ajuda.
La no realització de les fotos comportarà reduccions i en alguns casos sanciones i penalitzacions.
Les fotos deurà n ser realitza d as amb l’aplicació Sga@pp.
Els tècnics de l’OCA “El Maestrat” oferiran formació , atenció personalitzada i resoldran els dubtes a tots els sol·licitants de la PAC que estiguen interessats en el funcionament d’esta App.

Calendari fiscal 2024. Anunci de cobrança

PRIMER PERÍODE

SEGON PERÍODE

TERCER PERÍODE

QUART PERÍODE

15 de març

al 15 de maig

6 de maig

al 8 de juliol

5 de juliol

al 5 de setembre

16 de setembre

al 18 de novembre

Càrrec rebuts domiciliats

5 d’abril

5 de juny

5 d’agost

4 d’octubre

IVTM

IBI URB

IBI RUS; TAXES (clavegueram, fems, guals)

IAE

Taller Corresponsables

L’ajuntament organitzar, per al dia 19 de febrer, de 18.30 a 20.30 h a l’edifici Quatre Cantons, la jornada «Taller de competències emocionals per a millorar la corresponsabilitat masculina», dirigida als pares de família.

Formulari d’inscripció

Ajudes per a persones joves, en la modalitat d’adquisició d’habitatge habitual i permanent en règim de propietat. Convocatòria 2023.

Termini de sol·licitud: 20-03-2023 – 31-07-2023

Ajudes directes destinades a la població jove amb escassos mitjans econòmics a fi de facilitar l’accés a un habitatge en règim de propietat localitzada en un municipi o nucli de població de xicoteta grandària de la Comunitat Valenciana.

Seran subvencionables les adquisicions d’un habitatge en règim de propietat per a destinar-la a residència habitual i permanent que es realitzen a partir de l’1 de gener de 2022 fins a l’últim dia del termini de sol·licitud.

S’entén per municipi de xicoteta grandària el que posseïsca una població resident igual o inferior als 10.000 habitants, dels quals, la majoria es troben integrats en el medi rural.

Més informació

ANUNCI D’INFORMACIÓ PÚBLICA DEL PLA DE MOBILITAT URBANA SOSTENIBLE DEL MUNICIPI DE VILAFAMÉS

El Ple de l’Ajuntament de Vilafamés, en sessió celebrada el dia 24 de maig de 2018, va acordar aprovar el document inicial del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del municipi de Vilafamés (PMUS) i sotmetre’l a exposició pública mitjançant anunci en el BOP i en la web municipal.

Una vegada resoltes les al·legacions presentades es va remetre el PMUS a la Comissió d’Avaluació Ambiental, que va emetre Informe Ambiental i Territorial Estratègic Favorable, subjecte al compliment d’algunes determinacions.

El PMUS ha sigut modificat per a adequar-se a estos condicionants, per la qual cosa per Acord del Ple de 28 de desembre de 2023 se sotmet l’expedient a nou període d’informació pública per període de 30 dies mitjançant anunci en el Butlletí Oficial de la Província i en la web municipal, a comptar des de la seua publicació en el BOP.

Durant este termini podrà examinar-se la documentació en la pàgina web del portal de transparència de l’Ajuntament de Vilafamés i presentar-se les al·legacions i suggeriments que es consideren oportunes.

La informació està disponible en la següent adreça: https://vilafames.sedelectronica.es/transparency

Apartat: 2. NORMATIVA_NORMATIVA → 2.1. PROJECTES EN TRAMITACIÓ_PROJECTES EN TRAMITACIÓ

Estratègia Local de Rehabilitació de l’Entorn Construit – fase final

L’ajuntament de Vilafamés està elaborant l’Estratègia Local de Rehabilitació de l’Entorn Construït, dins del Pla Conviure, després de les tres sessions de participació dutes a terme es presenten els resultats obtingut. Us agrairíem la contestació i difusió de l’enquesta per obtindre la major participació possible.

Participa a través del següent enllaç: https://shorturl.at/bGKL8

Anunci de l’aprovació inicial de l’Ordenança reguladora de l’accés a habitatges socials municipals

El Ple de l’Ajuntament de Vilafamés, en sessió celebrada el dia 26 d’octubre de 2023, va aprovar inicialment el Projecte de l’Ordenança municipal reguladora de l’ús de les vivendes d’emergència social que a continuació es transcriu, la qual cosa es fa pública per termini de trenta dies hàbils, a fi de donar audiència a la ciutadania afectada i recaptar quantes aportacions addicionals puguen fer-se per altres persones o entitats.

Digitalitza’t

ENCONTRE EMPRESARIAL: DIGITALITZA’T

Des de l’oficina Acelera Pyme Rural de la Diputació de Castelló us convidem a formar part de l’encontre <Digitalitza’t/> que tindrà lloc el proper 18 d’octubre  el Centro Sociocultural del municipi de Sant Joan de Moró per a empreses de la província de Castelló.

¡No t’ho pots perdre! Empreses especialitzades en ajudes a la digitalització, tendències web, marketing i xarxessociales, software i ciberseguretat presentaran els seus serveis, debatran amb el públic sobre aquestes àrees i participaran en els Networkings amb els assistents.

Pots incriure’t a les temàtiques del teu interés: inscripció

PROGRAMA:

  • 9:00h Benvinguda i presnetació dels serveis de les Oficines Accelera Pyme Rural
  • 9:30h Ajudes a la digitalització. Óscar Membrado, Desarrollo de franquicias en Academia industrial de Orbelgrupo. Virginia Serrón, Formación Programa Generación Digital Pymes de Esic Business & Marketing School. Joaquín Catalán, Técnico de Oficinas Acelera Pyme Rural.
  • 11:00h Solucions i tendèncias web per a digitalitzar el teu negoci. Jordi Font de Mora, CEO de Grupoom. Marcos Pérez, Cofundador de Digital Square y Marketing Manager de Declarando. Mireia Ávila, Diseñadora web de Agencia Comboi.
  • 12:30h Marketing i xarxes sociales per a millorar la teua presència online. Lluís Puig, CEO de Miraelpardalet. Verito Monetta, Directora de Marketing Digital de Plonik. Beatriz Marín, CEO de Beatomik.
  • 14:00h Descanso / Catering
  • 15:30h La teua empresa digital: Software i ciberseguretat. Alejandro García, Director de desarrollo de negocio de Nexta Digital Solutions. David Chiva, Cofundador de Wisclic. Mario Blasco, Fundador de Ciberprotege.
  • 17:00h Cloenda

 

Enqüesta territori Leader

📍🏘 I si poguérem posar en valor la qualitat de vida al poble i el molt que volem el nostre territori?
🗣Ara pots fer-ho participant en aquesta enquesta de l’UJI que impulsem al costat dels pobles de la zona que pertanyem al GAL Maestrat Plana Alta, tan sols t’ocuparà uns minuts!
✍️ https://jaumei.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_6KBljPe5a47shwO 
➡️➡️Podeu participar fins al pròxim 22 d’octubre!⬅️⬅️
Moltes gràcies! 🤗

Eco-tallers de Reciclatge Tèxtil i Costura Creativa

♻️淋 Aprén a donar-li una segona vida a les teues peces de roba i a impulsar la teua creativitat.  Uneix-te als Eco-tallers de Reciclatge Tèxtil i Costura Creativa del CDR Alt Maestrat.

Curs impartit per Raquel, dissenyadora i responsable de Kreiva.

➡️ Taller dirigit a persones que vulguen confeccionar la seua pròpia roba o articles des de la creativitat i la sostenibilitat, reutilitzant material tèxtil. No necessites tenir màquina de cosir, ni experiència prèvia.

 Vilafamés (Edifici Cultural Quatre Cantons)

⏰ Dimecres de 9-10.30h

 Curs de setembre a desembre de 2023. Inici el 13 de setembre.

 Inscriu-te al 964 42 83 91 (pels matins).

❗️ Places limitades!

Organitza: CDR Alt Maestrat i Coceder

Finança: Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives

Col·labora: Ajuntament de Vilafamés

Inscriu-te ara i uneix-te a aquesta aventura de la moda sostenible! ♻️

Empreniment Desafiament Dona Rural

La Fundació Isonomia dona informació sobre el VII Curs online d’Empreniment Desafiament Dona Rural, impulsat per l’Institut de les Dones.

VII curs online d’Empreniment Desafiament Dona Rural, una oportunitat per a empresaries i emprenedores per a aprendre a possar en pràctica els seus plans de negoci.

 
📅 Del 25/09 al 03/11.
✍🏽Inscripcions: fins el 17/09.

Intervenció d’Armes Mòbil

La Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló, té previst desplaçar la Intervenció d’Armes Mòbil a les localitats allunyades de les seus de la Intervenció d’Armes i Explosius, amb la finalitat de facilitar al ciutadà els serveis que la legislació d’armes i explosius encomana a la Guàrdia Civil, garantir la seua prestació integral en tot el territori de la província i impulsar les seues activitats administratives i operatives de manera eficaç, facilitant la realització de tràmits relacionats amb armes i explosius als residents en el municipi sense necessitat de desplaçaments a seus fixes.

A tal fi, l’informe que el pròxim dia 05 de setembre de 2023, el vehicle de la Intervenció d’Armes estarà en la localitat de Vilafamés, en horari de 09.30 a 13.00 hores, en l’emplaçament de Pl. Germanes Mas (Local Jove)