Milers de persones han visitat durant aquest cap de setmana Vilafamés amb l’objectiu de gaudir de les activitats de la XVI edició de les Jornades Gastronòmiques en les quals comerços, productors i restaurants han donat a conèixer els seus productes, i on les demostracions de cuina en directe han sigut, un any més, protagonistes fent partícips els assistents.

El regidor de turisme, Lluís Torlá, explica que la iniciativa ha sigut un èxit i ha comptat amb una gran participació de turistes i visitants, i a més ha hagut una alta qualitat en les demostracions de cuina en directe i en els tastos que s’han realitzat. L’edil vol donar les gràcies a totes les persones i col·lectius que han col·laborat en fer possible aquest esdeveniment, que any rere any té una major repercussió.

Per la seua part, l’alcalde, Abel Ibáñez, assenyala que “la gran acceptació d’aquestes jornades són una mostra de la importància turística que està assolint Vilafamés en els darrers anys” i les considera “un atractiu que complementa l’important patrimoni que té la població”.

La darrera jornada ha tingut també una gran presència de públic que s’ha apropat a degustar i comprar els productes dels comerços participants i que han aprofitat per a vore les diverses activitats previstes. Pel matí, les Mestresses de Casa han realitzat una demostració en directe de com s’elabora el “coc en molles” un dels productes típics de la població, i que tant veïns i veïnes, com visitants han pogut degustar.

Durant les hores centrals del dia, el pas de gent per la carpa instal·lada a la plaça de la Font, ha sigut constant, de visitants procedents, sobre tot, de la Comunitat Valenciana, però també estrangers, de França o Brasil, corroborant l’èxit d’unes Jornades ja consolidades.

La darrera activitat de la XVI edició ha sigut el tast de cervesa artesanal que ha realitzat el gerent de Castelló Beer Factory, Jesús Troncho, qui ha explicat les característiques de les darreres creacions de l’empresa castellonenca. S’ha de dir que aquestes cerveses ‘made in Castelló’ es caracteritzen per donar-li importància al contingut de llúpol i, segons diuen, els seus propietaris, “són cerveses amb ànima”.