Xiquets i xiquetes de Vilafamés ja es diverteixen amb l’Escola d’Estiu

L’Escola d’Estiu de Vilafamés va obrir ahir les seues portes per als xiquets i xiquets del municipi. Al voltant de 60 alumnes conformen l’escola d’enguany, on tindran temps per aprendre, jugar amb companys i companyes o descobrir els racons del poble amb varies excursions. El servei compta amb tres monitors i una coordinadora. Funciona de les 10h a les 13h, tot i que s’amplia l’horari amb escola matinera de 9h a 10h i Ludoteca de 13h a 14h. L’Escola d’Estiu estarà oberta fins al pròxim divendres 11 d’agost. Per una altra banda, aquest espai permetrà a les famílies del poble la conciliació laboral amb el temps de vacances de xiquets i xiquetes que han acabat el curs escolar.

Aquest any l’ajuntament compta amb la subvenció de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, dins del Pla Corresponsables de “Borses de cura professional per a families amb filles i fills de fins a 16 anys, creació d’ocupació de qualitat en el sectors de les cures i plans de formació en corresponsablitats i cures destinades als homes”, per import de 15.310 €.

Eixida de la BTT Cudol Roig Vilafamés

El ciclisme de muntanya copa els focus a Vilafamés amb la XXIV BTT Cudol Roig

Les bicis han estat les protagonistes del cap de setmana a Vilafamés. 180 esportistes van participar a la XXIV edició de la BTT Cudol Roig de Vilafamés, una prova històrica al calendari ciclista castellonenc per la complexitat de la prova i pels centenars de persones que van acudir a gaudir de la jornada. Ahir a les 09h, en un matí plujós, va donar el tret de sortida a la Plaça de la Font, mític escenari on també va finalitzar la prova i on es van atorgar els premis als vencedors.

Javier Marco va ser l’esportista local més ràpid del dia, que revalida el triomf aconseguit l’any passat amb un temps de 02.15.51. Álex Borrás, amb 02:52:32 i Jorge Cid, amb 02:58:47, van pujar al podi en segona i tercera posició respectivament. El gran vencedor del trofeu BTT Cudol Roig va ser Sergi Arnau, amb un temps de 02.07.06. La segona posició la va aconseguir Xavi Rebollar amb una marca de 02:09:35, al mateix temps que va aconseguir Luis Edo situat a la tercera posició. Pel que fa al podi femení, Merche Villanueva ha aconseguit ser la més ràpida amb un temps de 03.05.17, seguida per Kassandra Puerto i el seu registre de 03.34.26. En tercera posició ha pujat Eva Gual amb una marca de 03:36:28.

La prova consistia en un circuit de 43 km i 1300 metres de desnivell positiu que recorria l’ample i el llarg del terme municipal de la localitat. Des de paratges de gran altitud a la Serra o el Mollet fins a plans a prop de la Rambla Carbonera. L’edició de l’any passat va estrenar un circuit que s’ha mantingut aquest any amb algunes variacions al recorregut, com que es va baixar de La Serra des del GR-33 utilitzat en altres proves com la MIM Penyagolosa. La pista ha estat netejada i ampliada pels voluntaris del Cudol Roig per millorar el pas de les bicicletes.

De fet, els integrants del club van començar a preparar el campionat fa unes setmanes amb el desbrossament i arranjament dels camins i sendes del recorregut per part dels components del Club Ciclista Cudol Roig de Vilafamés. El consistori vol felicitar el Club Ciclista Cudol Roig per l’excel·lent organització de l’esdeveniment i la implicació i la feina feta pels seus components i col·laboradors.

Organtizadors del BTT Cudol Roig Vilafamés

Organtizadors del BTT Cudol Roig Vilafamés

Vilafamés Participa!

El pressupost participatiu és una via directa que l’ajuntament de Vilafamés proposa als veïns i veïnes per ser partícips de les decisions dels seus diners.


Com funciona?

  • FASE 1: Presentació de propostes. Del 17 al 30 de setembre, a les urnes repartides pels establiments locals i web municipal. Mitjançant aquesta web: https://goo.gl/forms/NWs4Vk9CYtrOvrDC2
  • FASE 2: Votació de les propostes seleccionades. Del 8 al 21 de octubre, a l’oficina de turisme, en l’horari habitual.
  • FASE 3: Recompte dels vots i proclamació de la proposta més votada el 27 de octubre.

Qui pot participar?

Durant la primera fase, pot participar qualsevol persona que considera una proposta valuosa per al poble de Vilafamés, utilitzant els formularis en paper on en la web https://goo.gl/forms/NWs4Vk9CYtrOvrDC2

Durant la segona fase, votació, només podran participar les persones majors de 16 anys. El lloc serà l’oficina de turisme i en el seu lloc, en les oficines de l’ajuntament.


Quantitat per a pressupost participatiu?

26000 euros.


Àmbit de les propostes?

Les propostes poden ser dins de qualsevol àmbit, noves infraestructures, millores de les actuals, activitats lúdiques…


Quines propostes van a votació?

Entre la primera y segona fase, es farà un anàlisis de la viabilitat tècnica per a identificar les accions susceptibles de poder ser incloses en la votació. El número de propostes que passaran a la fase dos de votació seran, com a molt, 10.


Quan es portarà a terme l’opció més votada?

Dins dels pressuposts del 2017, preparats a finals 2016, es a dir, s’inclourà en els pressupostos per a poder ser portada a terme en 2017.