Vilafamés finalitza la primera part del projecte de l’aparcament al carrer Paseo

L’Ajuntament de Vilafamés treballa en la construcció d’un nou aparcament d’ús restringit per a veïns i veïnes al carrer Paseo, en un tram on actualment els vehicles aparquen quotidianament però sense les infraestructures adequades i segures. Per tant, el nou projecte tractarà de donar-li una forma més estable i neta a la zona d’aparcament d’una dels carrers més representatius del centre històric artístic. L’esmentada primera part, que suposa la redacció del projecte bàsic, ja ha sigut enviada a la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana, i pròximament es reprendran els treballs sobre aquest àrea de treball que tracta d’agilitar la circulació de vehicles en el barri antic.

La zona d’influència del nou aparcament donarà places per a 21 vehicles, dos d’elles per a tipus accessibles. Així doncs, tot el projecte s’inclou en els Plans de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) ideats per a dotar de places en zones del casc antic que mancaven d’aquests espais. Perquè aquesta idea haja pogut tirar avant ha sigut imprescindible realitzar un estudi geotècnic de la zona a causa de la dificultat tant posicional com de terreny que presenta l’espai.

El pressupost estimat del projecte ronda els 275.000 euros, suma que comprén els treballs tècnics i burocràtics així com els relacionats amb les obres adjudicades a l’empresa en qüestió. L’Ajuntament també destinarà partida municipal en la suma total del projecte en global.

Vilafamés finalitza el projecte de modernització de la il·luminació amb noves bombetes LED

La zona de l’eixample de Vilafamés, zona més residencial de la localitat i coneguda popular i històricament com el Ventorrillo, ha modernitzat la seua il·luminació gràcies a la substitució de les antigues bombetes per altres més modernes de tipus LED que consumeixen menys i donen un mateix resultat quant a visibilitat de les voreres i carrers. Així doncs, el consistori ha destinat un total de 96.806,05 euros en aquest projecte que permet avançar a Vilafamés com un poble sostenible mediambientalment i conscienciat sobre la despesa supèrflua de l’antiga il·luminació.

L’objectiu d’aquesta actuació s’encamina a millorar la il·luminació dels vials i voreres, artèria econòmica de la població, obtenint-se amb això un estalvi econòmic en la factura de la llum, i aconseguint l’adequació de les instal·lacions als decrets d’eficiència energètica en instal·lacions d’enllumenat exterior. A més, més recentment s’ha millorat unes certes zones on la quantitat de llum no era suficient.

Aquest projecte es realitza d’acord amb els Plans Generals d’Ordenació Urbana de la localitat i afecta únicament a la zona del Ventorrillo. De fet, aquestes actuacions de millora lumínica també es van realitzar en la zona de polígons industrials, millorant substancialment el trànsit nocturn i la seguretat dels vials.