Els carrers i places de Vilafamés han estat triats per a localitzar un programa produït per a la nova televisió valenciana À Punt. Es tracta d’una sèrie titulada ‘Una habitació pròpia’, un programa de divulgació literària on cada capítol va dedicat a un llibre, del qual s’extrauen diversos temes.

El conjunt històric de Vilafamés ha estat l’escenari per a il·lustrar la vida rural de la novel·la ‘El camino’ de l’escriptor castellà Miguel Delibes. Suicafilms és l’empresa productora d’aquesta sèrie que consta de 13 capítols, de 30 minuts, encomanada per la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació per a À Punt, la televisió pública valenciana que començarà a emetre a partir d’enguany.

En el rodatge han participat la xiqueta Judith Escorihuela i els xiquets Alex Gómez i Andreu Miralles representant jocs infantils com la corda i les birles. En qualsevol cas, cal significar que el poble de Vilafamés i l’Ajuntament s’han bolcat col·laborant en tot allò que Suicafilms ha demanat per a la producció.

“Una habitació pròpia” naix en Internet, d’un videoblog de la periodista i actriu Irene Rodrigo, on extrau el vessant més humà i universal dels llibres que tracta. La sèrie pren el títol de l’assaig homònim de l’escriptora Virgínia Woolf, text fonamental de les teories feministes i de la llibertat creativa. Des del principi aquesta sèrie està concebuda com un programa transmèdia, és a dir, que no es queda solament en un programa de televisió sinó que transcendeix a altres plataformes audiovisuals com el portal web, la ràdio i les xarxes socials del nou mitjà À Punt Mèdia.