La Banda Jove de Vilafamés i el Conjunt Instrumental han inaugurat el cicle musical “Vilafamés, a l’ombra del Castell” que s’estén als pròxims dissabtes, fins al 21 de juliol. En el primer concert del cicle, els músics joves que s’estan formant a l’escola de música de l’Associació Cultural La Roca van tindre ocasió de mostrar el nivell adquirit en el procés de formació musical, baix la direcció dels mestres José Muñoz i David Martínez.

En la programació d’aquesta edició ha prevalgut la participació dels músics de Vilafamés, ja que , segons el regidor de Cultura, Longi Gil, “enguany s’ha volgut donar visibilitat al talent musical que hi ha al nostre poble”, En aquest sentit, l’edil explica que “Vilafamés és conegut per ser un poble d’artistes, però no únicament artistes-pintors sinó també artistes-músics com es pot apreciar pel nivell que han adquirit les diferents formacions musicals del poble”. Els pròxims concerts, del Duo de saxòfon i piano, el Duo de trompa i arpa i la Coral de Vilafamés tindran lloc a la placeta de la Sang, i en els quals participaran dos músics professionals vilafamesins, Manuel Bernat i Cristian Palau, formats en l’Escola de Música de l’Associació Cultural La Roca de Vilafamés.

En el transcurs del concert inaugural es van esmentar els dos esdeveniments de transcendència històrica que han protagonitzat les societats musicals valencianes, entre les quals es troba La Roca de Vilafamés. Per una banda, amb motiu del 50è aniversari de la Federació de Societats Musicals Valencianes, el realitzat a la plaça de bous de Castelló i al camp de futbol del Mestalla de València, on es van batre 10 Record Guinness en l’àmbit musical amb la participació de més de 23.000 músics i 430 societats musicals, fet que posa de manifest la importància del moviment associatiu musical valencià. Per un altre costat, les Societats Musicals Valencianes han sigut declarades Bé d’Interés Cultural (BIC) pel Govern valencià.